College Petrus En Paulus Onze School Olvo Band Header

OLVO-BAND

Sedert 1909 kan het Onze-Lieve-Vrouwecollege trots zijn op een eigen muziekkorps. Jaar na jaar, onderbroken door de wereldoorlogen, konden leerlingen en leerkrachten hun noot bijdragen tot deze vereniging. Door de jarenlange traditie is het ‘Koninklijk Jeugdmuziekkorps Onze-Lieve-Vrouwecollege Oostende’ gekend in binnen- en buitenland.

Vroeger hadden vele scholen een eigen muziekkorps, maar weinigen slaagden erin om dit vol te houden. Hierdoor is onze OLVO-Band een nagenoeg uniek fenomeen in Vlaanderen. We mogen ze gerust de ambassadeurs van onze school noemen.

Ons muziekkorps bestaat uit twee delen: de kliek en de harmonie. In de kliek is het van geen enkel belang of je muziek kent of kunt spelen. Er wordt de jongere een instrument aangeleerd op school tijdens de vrije momenten. De mogelijke instrumenten zijn klaroenen, jachthoorns, trommels en landsknechten. Wekelijks wordt er gerepeteerd op marcheren, shows en samenspelen onder de leiding van tamboer-majoor Luk Vandelanoitte.
De harmonie verwelkomt jaarlijks met plezier de nieuwelingen die muziek kunnen lezen. Kunnen die leerlingen geen hout- of koperblaasinstrument bespelen, dan kunnen ze dit aangeleerd krijgen door een andere muzikant. Ook slagwerkers kunnen bij de harmonie aan de slag. Het jeugdmuziekkorps stelt een instrument ter beschikking of de leerling kan ook op zijn eigen instrument spelen. Op vrijdagavond wordt er wekelijks gerepeteerd op de muziekstukken onder begeleiding van het muzikaal team.

Het jeugdmuziekkorps oefent wekelijks tijdens de repetities, maar uiteraard doen de leden meer dan dit alleen. Geregeld gaan ze op uitstap om een marsoptreden te spelen of om een festiviteit op te luisteren. Om de twee jaar gaan ze ook op reis met zijn allen, waar ze repeteren en concerten verzorgen, maar waar zeker ook plaats is voor een hoop ontspanning.

Heb je meer informatie nodig? Dan kun je altijd eens rondsurfen op onze website www.olvoband.be. Of ben je al verkocht? Dan kun je ons altijd contacteren via info@olvoband.be.

STUDIEAANBOD

1

1STE GRAAD

Benieuwd naar onze eerste graad? Bekijk hier hoe je kan groeien tot wie je wil zijn!

2

2DE GRAAD

Ontdek onze studierichtingen in de 2de graad!

3

3DE GRAAD

Benieuwd naar ons studieaanbod in de 3de graad?

Wil je je graag inschrijven in het College?